Google modifică algoritmul în favoarea mobile-friendly

Google modifică algoritmul în favoarea mobile-friendly

Cu ajutorul unui website bine realizat, te poți adresa unui public tot mai larg. Prin intermediul site-ului, afacerea ta va fi mult mai accesibilă clienților. Aceștia sunt online 24/7 și se așteaptă ca tu să poți interacționa cu ei oricând. Siatech vă oferă servicii pentru: creare magazin online, creare site de prezentare, optimizare SEO, administrare și găzduire website.

Contactează-ne acum și cere oferta. Concurența are deja website. 🙂

Google a anuntat faptul ca, incepand cu data de 21 aprilie, website-urile care sunt mobile-friendly vor fi propulsate in clasamentul motorului de cautare. Pentru a satisface majoritatea utilizatorilor de internet (si in zilele noastre o mare parte dintre ei folosesc device-uri mobile)  Google intentioneaza sa le imbunatateasca experienta acestor utilizatori, prin afisarea rezultatelor care sunt optimizate pentru telefoane si tablete.

Potrivit blogului Google webmaster, website-urile care nu necesita derularea orizontala, care nu necesita utilizarea functiei zoom, care au link-uri simple si intuitive pentru click, care se bazeaza pe un software mobil, vor primi un “mobile-friendly tag” din partea Google, pentru lista SERP.

Pentru a indeplini acest criteriu, website-urile existente trebuie sa isi implementeze varianta de mobile responsive. Astfel, indiferent ca este vorba de website-uri de comert online, bloguri, pagini de prezentare, trebuie sa ia aceasta modificare de algoritm in serios, deoarece aceasta va avea un impact semnificativ pentru pozitia in clasamentul rezultatelor. De fapt, nu doar Google penalizeaza aceste site-uri, insa si experienta utilizatorului care acceseaza site-uri care nu sunt responsive pe dispozitivele mobile, sunt dezamagiti si parasesc imediat pagina, ceea ce afecteaza semnificativ traficul si ranking-ul.

Testeaza website-ul tau!

Share