Google Page Rank și Alexa Traffic Rank

Google Page Rank și Alexa Traffic Rank

Ce este PageRank?

PageRank-ul este una dintre metodele Google utilizează pentru a determina relevanța sau importanța unei pagini.

Google utilizează mai mulți factori în clasament. Dintre acestea, algoritmul PageRank ar putea fi cel mai cunoscut. PageRank evaluează două lucruri: cât de multe link-uri există catre o pagină web de la alte pagini, precum și calitatea site-urilor de legătură. Cu PageRank, cinci sau șase link-uri de înaltă calitate, de la site-uri web, cum ar fi www.cnn.com ar fi evaluate mult mai bine decât de două ori mai multe link-uri de pe site-uri cu reputație  sau stabilitate mai mica.

 

Cum funcționează PageRank-ul?

PageRank este o valoare numerică care reprezintă cât de importantă este o pagină pe internet. Google figurează că, atunci când o pagină are link-uri către o altă pagină, ea trimite un vot pentru cealaltă pagină. Cu cat mai multe voturi care sunt exprimate pentru o pagină, mai importantă pagina trebuie să fie.

PageRank-ul este modul în care Google decide importanța unei pagini. Contează, pentru că acesta este unul dintre factorii care determină clasamentul unei pagini în rezultatele căutării.

 

Ce este Alexa Traffic Rank?

Alexa este unul dintre cele mai importante motoare de statistici pe internet. Păstrează un “top de miliarde” intr-o diagramă, iar fiecare pagină web de pe planeta are locul ei. Începând cu Google și Facebook, merge tot drumul până cel mai jos nivel, nimeni nu știe. Este o diagramă care vă oferă informații despre modul prin care vezi ce face afacerea ta prin calcularea popularitatății site-ului.

Ce face ca Alexa să fie util mai ales în dimensiunea geografică. Înregistrează clasamentul dvs. nu numai pe o scară globală, ci și pentru fiecare țară unde site-ul dvs. are o oarecare popularitate. Prin urmare, vă puteți concentra pe analiza în țările care contează de fapt pentru dvs.

 

Verifică site-ul tău aici: http://www.pagerankstatus.org

Extensie Google Chrome pentru Alexa Traffic Rank aici

Share